Fostul președinte comunist al R.Moldova spune că PDM urmărește excluderea independenților din cursa electorală

  • 02 Decembrie 2018 21:14
Fostul președinte comunist al R.Moldova spune că PDM urmărește excluderea independenților din cursa electorală

Partidul Democrat a creat astfel procesul de înregistrare a candidaților independenți pe circumscripții uninominale la următoarele alegeri, încât aceștia pot fi excluși din cursa electorală în orice moment, dacă vor vedea că acesta are potențial. Declarația a fost făcută de liderul Partidului Comuniștilor (PCRM) Vladimir Voronin, fost președinte al Republicii Moldova, într-o emisiune la TVC21.

„Dacă vor vedea că acesta are autoritate în circumscripția unde candidează, va putea fi scos din cursă în orice moment”, spune Vladimir Voronin, citat de IPN.

Potrivit lui Voronin, guvernarea a inventat procedura de acumulare a semnăturilor, care pot fi nevalidate, dacă pentru acest candidat semnează oameni care au mai semnat pentru alți politicieni.

De asemenea, a fost inventat testul de integritate pe care un candidat ar putea să nu-l treacă pentru orice detaliu, consideră el.

„Apoi a fost inventat testul pentru verificarea sănătății. Toate aceste teste au fost inventate pentru a crea bariere, de exemplu, un candidat a trecut testul integrității, dar nu va trece la adunarea semnăturilor. Dacă a adunat semnăturile, nu treci testul privind sănătatea”, spuneliderul comuniștilor.

Despre propunerea de a reduce numărul deputaților, Vladimir Voronin afirmă că numărul parlamentarilor nu trebuie redus, făcând trimitere la practica altor țări din spațiul post-sovietic unde numărul populației este mai mic, iar numărul parlamentarilor este echivalent sau mai mare decât în Moldova.

„Nu din acest lucru trebuie reduse cheltuielile. Trebuie să crească economia, majorată producția, agricultura, să se mărească piața, să crească exporturile. Din contul acestora trebuie să prospere țara, dar nu din reducerea a 10 sau 15 deputați”, a afirmat parlamentarul.

Referindu-se la activitatea actualului legislativ, Vladimir Voronin spune că pe întreg mandatul Parlamentului, legislativul trebuia să aibă 312 ședințe, dar a desfășurat doar 172 sau 55%.

„Jumătate din mandat deputații nu au făcut nimic”,  a adăugat liderul PCRM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău