Fostul președinte al raionului Criuleni, trimis pe banca acuzaților

  • 30 August 2017 09:39
Fostul președinte al raionului Criuleni, trimis pe banca acuzaților

Fostul președinte al raionului Criuleni, Iurie Andriuța, și administratorul Întreprinderii municipale ”Edilitate Criuleni”, vor compărea pe banca acuzaților pentru organizare și, respectiv, complicitate la comiterea abuzului de serviciu, soldat cu prejudicierea intereselor publice în proporții considerabile.

Potrivit procurorilor, în urma unor licitații pentru achiziționarea serviciilor de reparații ale instituțiilor de învățământ, câștigătoare au fost desemnate companii care aparțineau celor doi inculpați sau rudelor apropiate.

În total, potrivit estimărilor efectuate de specialiștii Inspecției de Stat în Construcții, prin aceste acțiuni ilicite, interesele publice au fost prejudiciate cu 252 mii de lei, notează un comunicat al Procuraturii Generale.

Fostul președinte al raionului Criuleni și-a recunoscut vina, încheind cu procurorul un acord de recunoaștere a vinovăției.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă o amendă în mărime de la 1350 la 2350 unități convenționale sau închisoare de la 2 la 6 ani. De asemenea, ei ar putea fi privați de dreptul de a ocupa anumite funcții pe un termen de la 5 la 10 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău