Fostul premier Vlad Filat ar putea fi audiat de Comisia care anchetează furtul miliardului

  • 22 August 2019 12:20
Fostul premier Vlad Filat ar putea fi audiat de Comisia care anchetează furtul miliardului

Fostul premier Vlad Filat ar putea fi audiat de Comisia de anchetă privind elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar. Anunțul a fost făcut joi, 22 august, de către președintele comisiei Alexandru Slusari, care a specificat că până în prezent au fost audiate 23 de persoane, iar sumele furate din cele trei bănci depășesc un miliard de dolari SUA, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, membrii comisiei vor decide astăzi dacă vor solicita sau nu audierea fostului premier Vlad Filat. El a specificat că mai multe persoane au solicitat să fie audiate de comisie, printre acestea se numără și Sorin Stati, fostul director MoldAtsa, însă deputații i-au recomandat să trimită informațiile pe care le deține în scris.

Slusari a comunicat că, până la ora actuală, comisia a examinat un număr impunător de documente și a audiat 23 de persoane, printre care și foști miniștri, iar sumele furate din cele trei bănci depășesc un miliard de dolari.

Membrii comisiei au solicitat recent Băncii Mondiale și Fondului Monetar Internațional să prezinte copiile notelor informative pe care le-au pregătit în acea perioadă despre sistemul bancar din R. Moldova.

Slusari a reiterat că a cerut organelor de drept pornirea urmăririi penale pe numele lui Iurie Leancă, Dorin Drăguțan, Adrian Candu și Anatol Arapu.

Garanțiile de stat emise în cazul celor trei bănci au fost transformate ulterior în datoria de stat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău