Fostul premier Vlad Filat acuzat de acte corupție

  • 15 Octombrie 2015 12:05
Fostul premier Vlad Filat acuzat de acte corupție

Procurorul General, Corneliu Gurin, a solicitat în plenul Parlamentului retragerea imunității liderului PLDM, Vlad Filat, pentru presupuse acte de corupție și implicarea directă în fraudele bancare.

Este vorba de o crimă deosebit de gravă, a menționat procurorul general. El a declarat că Vlad Filat ar fi împiedicat activitatea anchetei și ar influența martorii.  Potrivit lui Corneliu Gurin, dacă Parlamentul nu va da curs cererii, acest lucru va prejudicia ancheta.

Potrivit materialelor, exercitând funcția de premier, Vlad Filat ar fi extorcat și  primit de la omul de afaceri Ilan  Shor bunuri și servicii de peste 60 de milioane de dolari pentru a înceta controalele la firma Dufremol, pentru a-l numit consul onorific în Federația Rusă, dar și pentru a acorda dreptul de comercializare a produselor petroliere în regim duty free. În 2013-2014 ar fi primit de la Ilan Shor aproape 200 de milioane de dolari.

De asemenea, Vlad Filat este învinuit de cedarea pachetului majoritar de acțiuni la Banca de Economii și că ar fi asigurat desemnarea lui Ilan Shor la conducerea Băncii de Economii.

Potrivit procurorului general, ar fi fost acumulate probe despre implicarea și altor demnitari în respectivele fraude, iar câteva dosare au fost transmise în instanță.

Comisia juridică pentru numiri și imunități a Parlamentului s-a întrunit  la această oră pentru a discuta solicitarea de retragere a imunității lui Vlad Filat.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău