Fostul premier, Iurie Leancă, califică drept „RIDICOLE” discuțiile blocului ACUM cu PSRM

  • 25 Mai 2019 14:55
Fostul premier, Iurie Leancă, califică drept „RIDICOLE” discuțiile blocului ACUM cu PSRM

Invitația blocului ACUM adresată Partidului Socialiștilor, precum și discuțiile precum că împreună cu socialiștii va fi construit un sistem bazat pe valori occidentale sunt ridicole, consideră președintele Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă.

El a declarat, transmite INFOTAG, că PSRM este un partid oligarhic, care este construit după modelul rusesc al verticalei puterii și este sub influența Moscovei, iar ACUM vrea să desfășoare împreună cu ei dezoligarhizarea Moldovei.

Politicianul consideră drept contraproductive încercările de cooperare a ACUM cu PSRM, deoarece ultimul este finanțat și susținut de Moscova pentru a împiedica avansarea Moldovei spre Occident.

"Toate guvernele care au urmat din 2009 au fost de centru-dreapta. Nici unul dintre ele nu a avut loc fără participarea Partidului Democrat, de aceea, reprezentanții ACUM, dacă sunt cu adevărat proeuropeni, trebuie să demonstreze acest lucru și să se așeze la masa de negocieri cu democrații. Nu văd nicio altă soluție", a spus el.

Potrivit lui Leancă, acordarea asistenței financiar

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău