Fostul premier croat Ivo Sanader, condamnat la opt ani de închisoare

  • 13 Noiembrie 2020 15:12
Fostul premier croat Ivo Sanader, condamnat la opt ani de închisoare

Fostul premier croat Ivo Sanader a fost condamnat vineri la opt ani de închisoare pentru obținerea în mod ilegal a unor fonduri pentru fostul său partid (Uniunea Democrată Croată, HDZ) prin virarea unor bani de la companii publice prin intermediul unei firme de marketing, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Sanader a respins acuzațiile în acest caz și este de așteptat să conteste sentința de vineri la o instanță superioară.

Decizia este urmarea rejudecării unui caz în care Ivo Sanader fusese deja condamnat în 2013 la nouă ani de închisoare, verdict ce a fost anulat de Curtea Supremă din motive procedurale.

În vârstă de 67 de ani, Sanader a condus guvernul croat între 2003 și 2009, an în care a demisionat fără a oferi nicio explicație oficială.

În procesul rejudecat, șeful completului de judecată a decis că Sanader a organizat un grup pentru activitate infracțională și pentru acoperirea unor cazuri de finanțare ilegală, potrivit postului public de televiziune croat.

HDZ, care se află în prezent la guvernare, a fost amendată cu 3,5 milioane kune (547.071 dolari) și trebuie să returneze și aproximativ 14 milioane kune (2,188 milioane dolari) reprezentând fonduri obținute ilegal.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău