Fostul premier al României, Dacian Cioloș, ales președinte al noului grup liberal din Parlamentul European, „Renew Europe”

  • 19 Iunie 14:12
Fostul premier al României, Dacian Cioloș, ales președinte al noului grup liberal din Parlamentul European, „Renew Europe”

Fostul premier al României, Dacian Cioloş, a fost ales, miercuri, liderul noului grup „Renew Europe” din Parlamentul European. Din grup fac parte ALDE, mişcarea „En marche” şi Alianţa USR-PLUS.

Potrivit Mediafax.ro, alegerea lui Dacian Cioloş ca lider în Parlamentul European al grupului ”Renew Europe” vine ca urmare a renunţării la candidatură a lui Nathalie Loiseau. Ulterior, Jean Arthuis, membru al grupului ALDE şi preşedinte al Comisiei de buget din PE, a transmis că Dacian Cioloş ”ar trebui să joace un rol important” în nou-înfiinţatul grup.

Într-o postare pe Facebook, Dacian Cioloş a scris că preşedinţia grupului este un pas pentru construcţia politică gândită în ultimii doi ani.

”Preşedinţia grupului Renew Europe e doar un pas în construcţia politică pe care am gândit-o în ultimii doi ani. E un pas important, dar e doar începutul proiectului nostru.”, a scris liderul PLUS.

Acesta a declarat că, prin activitatea de la Bruxelles, partidul său va continua să aducă ”cât mai mult din Europa în România”.

”Am dovedit că merităm încredere la alegerile din 26 mai, am dovedit că suntem parte integrantă a forţelor politice relevante ale Europei. Vom continua să aducem cât mai mult din Europa în România prin activitatea noastră la Bruxelles şi în cabinetele de europarlamentari pe care le vom deschide în toată ţara.Acum trecem la pasul următor şi începem construcţia politică internă prin care să le oferim cetăţenilor români un viitor aşa cum îl merită”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chişinău
1,06 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:69 %
Vint:7,7 m/s
Fri
-1 °C
Sat
-0 °C
Sun
0 °C
Mon
3 °C
Tue
4 °C

Curs oficial BNM 22 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3233 0.0341
USD 17.4327 -0.0117
RON 4.0418 0.0052
UAH 0.7227 0.0007
RUB 0.2734 0.0008
Arhivă Radio Chișinău