Fostul ministru de finanțe din Ucraina, Oleksandr Danylyuk, a fost numit în organismul pentru coordonarea siguranței naționale

  • 28 Mai 2019 17:17
Fostul ministru de finanțe din Ucraina, Oleksandr Danylyuk, a fost numit în organismul pentru coordonarea siguranței naționale

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelenskiy, l-a numit marți pe fostul ministru al Finanțelor, Oleksandr Danylyuk, în funcția de înalt oficial în cadrul organismului responsabil pentru coordonarea siguranței naționale, scrie Rador.

Consiliul apărării și siguranței naționale este alcătuit din miniștri, parlamentari și oficiali regionali de rang înalt și este condus de președinte. Numirea lui Danylyuk, confirmată printr-un decret publicat pe pagina de internet a președinției, ar putea fi salutată de investitori.

Oleksandr Danylyuk a aplicat reforme și a cooperat cu Fondul Monetar Internațional în perioada mandatului de ministru de finanțe în perioada 2016-2018.

Președintele Zelenskiy a redat cetățenia ucraineană fostului președinte georgian, Miheil Saakașvili, care rămăsese fără cetățenie în mandatul predecesorului lui Zelenskiy, fostul președinte Petro Poroșenko, în urma unei dispute politice.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Sun
19
Mon
17
Tue
16
Wed
20
Thu
22
Arhivă Radio Chișinău