Fostul ministru al transporturilor, Iurie Chirinciuc, condamnat la închisoare cu suspendare

  • 09 August 2017 23:17
Fostul ministru al transporturilor, Iurie Chirinciuc, condamnat la închisoare cu suspendare

Fostul ministru al transporturilor, Iurie Chirinciuc, a fost condamnat miercuri, 9 august, la un an și 4 luni de închisoare cu suspendare fiind găsit vinovat de abuz în serviciu și trafic de influență în utilizarea unor fonduri europene.

Sentința, anunțată miercuri, 9 august, de magistrații judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, mai prevede o amendă în mărime de 35 mii de lei și privarea de dreptul de a deține funcții publice pe o perioadă de 5 ani.

Fostul ministru nu a fost prezent la ședința de judecată. Avocații lui Iurie Chirinciuc s-au declarat mulțumiți de verdictul dat de instanța de judecată. Procurorii au cerut 5 ani de închisoare cu suspendare și amendă în mărime de 1500 de unități convenționale.

Iurie Chirinciuc este învinuit că ar fi făcut presiuni asupra unei companii, care repara șoseaua de centură a Chișinăului, să cedeze jumătate din lucrări și respectiv din bani, unui alt agent economic, fiind vorba de 4,5 milioane de euro.

Fostul ministru, care inițial pleda nevinovat și timp de două luni s-a aflat în arest preventiv, și-a recunoscut ulterior vina după care a fost plasat sub control judiciar, iar dosarul său a fost examinat într-o procedură simplificată.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău