Fostul ministru al Mediului, despre decizia Guvernului de a-și anula hotărârea ce vizează vânătoarea: „S-a făcut la presiunea cuiva” (TV8 )

  • 03 Ianuarie 2020 18:14
Fostul ministru al Mediului, despre decizia Guvernului de a-și anula hotărârea ce vizează vânătoarea: „S-a făcut la presiunea cuiva” (TV8 )

Fostul ministru al Mediului Valeriu Munteanu, care a criticat dur în decembrie decizia Guvernului de a permite vânătoarea în rezervațiile naturale, a venit astăzi din nou cu un comentariu la subiect, după ce Cabinetul de miniștri și-a anulat propria hotărâre, scrie TV8.

Munteanu crede că decizia Executivului a stârnit nemulțumiri și, pentru a calma spiritele în an electoral, a fost nevoie de retragere.

„Guvernul lui Dodon a anulat astăzi propria hotărâre, aprobată două săptămâni în urmă, prin care aceștia și-au propus să (re)intre cu puștile în rezervațiile naturale, inclusiv în Pădurea Domnească, pentru a abatoriza mai multe sute de mistreți, o îndeletnicire cu rădăcini feudale, pentru mai marii de ieri și de azi.

 Este mai mult decât limpede că anularea H.G. s-a făcut la presiunea cuiva, a unui decident partiinic, care înțelegând costurile politice ale preconizatului dezmăț de la Pădurea Domnească, a decis să facă un pas înapoi, având în vedere că suntem în an electoral și orice subiect scandalos se va deconta la toamnă, în campania electorală”, a comentat Munteanu pe Facebook.

Din nota informativă a proiectului votat astăzi de Guvern reiese că, la anul, se va reveni la vânătoare în ariile protejate de stat.

După alegeri, “vânătorii de elită” își propun să revină cu puștile încărcate la Pădurea Domnească. În 2020, acesta va fi comportamentul lui Dodon și echipa sa pe toate subiectele sensibile, ne vor duce cu zăhărelul, poate oamenii, amăgiți și îmbunați îi mai dau un mandat de președinte. Zic să nu-l credem”, îndeamnă Valeriu Munteanu.

Mai multe detalii pe TV8

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău