Fostul ministru al Apărării Vitalie Marinuță va candida la Primăria Chișinău (Anticorupție.md)

  • 22 August 2019 16:53
Fostul ministru al Apărării Vitalie Marinuță va candida la Primăria Chișinău (Anticorupție.md)

Fostul ministru al Apărării în perioada 2009- 2014, Vitalie Marinuța, va candida pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, fiind promovat de Partidului Verde Ecologist din Republica Moldova, al cărui secretar general este în prezent. Decizia a fost luată, joi, de consiliul național al formațiunii, scrie anticorupție.md

„Avem toată încrederea în capacitățile administrative și manageriale ale candidatului desemnat, considerând că anume dumnealui este persoana de care are nevoie capitala noastră în această perioadă de dezvoltare”, a declarat Anatolie Prohnițchi, liderul Partidului Verde Ecologist.

Vitalie Marinuță a fost ministru al Apărării în guvernele Filat și Leancă. Marinuta a fost membru al Partidului Liberal, apoi Partidului Liberal Reformator, aripă care s-a desprins de la PL, urmare a mai multor controverse cu liderul liberal Mihai Ghimpu. În noiembrie 2014, Marinuță a aderat la Partidul Democrat.   

Vitalie Marinuța s-a născut la data de 16 iunie 1970 în satul Holercani din raionul Dubăsari. Are studii militare făcute în Republica Moldova, SUA și Federația Rusă și un stagiu în armata SUA.   A absolvit școala militară a trupelor aeropurtate din orașul Riazani, Federația Rusă în 1992. În perioada iulie 1992 - ianuarie 1999, este ofițer al Batalionului cu Destinație Specială a Ministerului Apărării din Republica Moldova (comandant de pluton, comandant de companie, șef stat major, locțiitor comandant batalion).

Din octombrie 2000 și până în decembrie 2002, este comandantul Batalionului 22 de menținere a păcii din cadrul Ministerului Apărării. Vitalie Marinuța a efectuat managementul tuturor aspectelor de activitate a unei organizații militare cu un personal de 450 persoane. Pregătirea militarilor pentru participare în operatiuni de menținere a păcii în zona de securitate, cât și în misiuni internaționale, exerciții multinaționale internaționale și regionale. 

Marinuță a activat în cadrul Comandamentul Central al SUA dislocat în statul Florida, unde a condus un grup de experți pe subiectul terorismului prin sinucidere.

Alegerile locale generale în Republica Moldova vor avea loc la 20 octombrie 2019. 

Sursa:Anticorupție.md

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău