Fostul mare fotbalist sârb Sinisa Mihajlovic a murit la 53 de ani după o luptă lungă cu leucemia

  • 16 Decembrie 2022 18:10
Fostul mare fotbalist sârb Sinisa Mihajlovic a murit la 53 de ani după o luptă lungă cu leucemia

Fostul mare fotbalist sârb Sinisa Mihajlovic a murit la 53 de ani, într-un spital din Roma, după o luptă lungă cu leucemia, a anunțat vineri agenția ANSA.

Într-un comunicat, familia lui Sinisa Mihajlovic a anunțat „moartea nedreaptă, prematură” a unui „soț, tată, fiu și frate exemplar”.

Sinisa Mihajlovic a anunțat că este bolnav în vara lui 2019 și a urmat mai multe luni un tratament. El a fost internat din nou câteva săptămâni la sfârșitul sezonului trecut, din cauza riscului de recidivă.

Fostul fundaș, câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua Roșie Belgrad în 1991, a jucat în Italia la AS Roma, Sampdoria, Lazio și Inter Milano.

În carieră, Sinisa a evoluat pentru echipele Vojvodina Novi Sad, Steaua Roșie Belgrad, AS Roma, Sampdoria, Lazio Roma și Inter Milano, având 63 de selecții și 10 goluri pentru naționala Iugoslaviei. 

Ca tehnician a antrenat pe Bologna, Catania, AC Fiorentina, Sampdoria, AC Milan, Torino, Sporting Lisabona și naționala Serbiei.

El a antrenat ultima oară echipa Bologna, care l-a demis la începutul lui septembrie din cauza rezultatelor slabe în Serie A.

La câteva zile după ce a fost concediat de Bologna, Mihajlovic a afirmat că „nu înțelege” această decizie, după trei ani și jumătate la clubul din Serie A, marcați mai ales de lupta sa cu leucemia, informează AFP.

„O accept, așa cum un profesionist trebuie s-o facă, însă consideram că situația era absolut sub control și se putea îmbunătăți. Clubul nu a fost de părerea mea”, a spus el atunci.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău