Fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, pus sub învinuire în dosarul MetalFeros

  • 05 Noiembrie 2021 14:44
Fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, pus sub învinuire în dosarul MetalFeros

Fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc, a fost pus sub învinuire în dosarul MetalFeros, în lipsa sa. Purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, a confirmat pentru presă informația și a declarat că fostul lider democrat este pus sub învinuire pe trei capete de acuzare în acest dosar.

Demersul cu privire la emiterea mandatului de arest pe numele lui Plahotniuc a fost înregistrat astăzi la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, și urmează a fi examinat la data de 10 Noiembrie.

Reprezentanta Procuraturii a comunicat că Vlad Plahotniuc este învinuit pe trei capete de acuzare:  crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani.

Procurorii cer aplicarea arestului preventiv în contumacie, pe un termen de 30 zile, în privința fostului lider democrat care a fugit din Republica Moldova în iunie 2019.

Întreprinderea de stat MetalFeros, care deținea monopolul la exportul de metale  din R. Moldova, a fost implicată în scheme de spălare de bani și finanțare ilegală a Partidului Democrat, în timpul regimului lui Vlad Plahotniuc.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău