Fostul eurodeputat, Ernst Strasser, a fost condamnat la 4 ani de închisoare

  • 14 Ianuarie 2013 20:47
Fostul eurodeputat, Ernst Strasser, a fost condamnat la 4 ani de închisoare

Ernst Strasser a fost obligat sã demisioneze din Parlamentul European în martie 2011, dupã ce a fost filmat cu camera ascunsã de jurnaliși de la publicația britanicã Sunday Times care se dãdeau drept lobbyiși.

Fostul ministru de interne austriac și eurodeputat conservator, Ernst Strasser, a fost condamnat, luni, 14 ianuarie, la 4 ani de închisoare cu executare de un tribunal din Viena, fiind gãsit vinovat de corupție în dosarul scandalului de lobby din Parlamentul European,  relateazã Agerpres.

Ernst Strasser a fost obligat sã demisioneze din Parlamentul European în martie 2011, dupã ce a fost filmat cu camera ascunsã de jurnaliși de la publicația britanicã Sunday Times care se dãdeau drept lobbyiși. 

În înregistrare, acesta acceptã sã înainteze anumite amendamente la legi, contra unor sume ajungând pânã la 100.000 de euro pe an. În capcana jurnaliștilor au mai cãzut atunci doi eurodeputați, slovenul Zoran Thaler și românul Adrian Severin. 

Strasser a negat acuzațiile de corupție, avocatul sãu argumentat cã acesta ar fi intrat în joc pentru a descoperi cine se afla în spatele tentativei de corupere și a informa apoi autoritãțile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău