Fostul director al Autorității Aeronautice Civile, repus în funcție

  • 22 Ianuarie 2021 16:33
Fostul director al Autorității Aeronautice Civile, repus în funcție

Octavian Nicolaescu, ex-director al Autorității Aeronautice Civile, a fost repus în funcție prin hotărârea instanței de judecată, transmite IPN.

ACC a emis un comunicat de presă în care precizează că Octavian Nicolaescu a mai deținut această funcție în perioada octombrie 2018 - septembrie 2019, reușind în perioada mandatului său să impulsioneze dezvoltarea aviației civile pe domeniul extern.
„Domnul Nicolăescu își va continua parcursul profesional, contribuind la dezvoltarea continuă a domeniului care i-a fost încredințat să îl gestioneze și să asigure desfășurarea activării tuturor agenților aeronautici în siguranță”, se mai spune în comunicat.

Acum o zi, Autoritatea Aeronautică Civilă a expediat presei un alt comunicat în care atrăgea atenția societății și a conducerii țării despre „intenția unor factori infracționali de a-și impune influența asupra domeniului aviației civile din Republica Moldova”. Instituția menționa că „unele cercuri obscure încearcă restabilirea în funcție a fostului șef al Autorității, Octavian Nicolaescu, după ce, pe 8 octombrie 2019, „în urma unor încălcări grave în activitatea sa, soldată cu seroase daune financiare, acesta a fost demis”. În acel comunicat se mai spunea că Nicolaescu a admis încălcări financiare grave, care au condus la prejudicierea bugetului public.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău