Fostul director al Agenției Servicii Publice, Serghei Railean a fost reținut pentru abuz și depășirea atribuțiilor de serviciu

  • 17 Noiembrie 2021 12:02
Fostul director al Agenției Servicii Publice, Serghei Railean a fost reținut pentru abuz și depășirea atribuțiilor de serviciu

Fostul director al Agenției Servicii Publice, Serghei Railean a fost reținut pentru abuz și depășirea atribuțiilor de serviciu, urmare a perchezițiilor matinale, anunță PCCOCS.

Sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), a fost reținut un fost director al Agenției Servicii Publice, urmare a perchezițiilor desfășurate de comun cu ofițerii SIS, în dimineața zilei de miercuri.
 
Perchezițiile au fost desfășurate la domiciliul bănuitului, în Chășinău. În rezultatul acestora, oamenii legii au ridicat purtători de informații, care urmează a fi supuse expertizării informatice, pentru continuarea obiectivă a investigațiilor.
 
Astfel, acțiunile procesual-penale efectuate vin să fortifice probatoriul acumulat de autoritatea de investigație cu referire la infracțiunile de care este bănuit figurantul, legate de abuz și depășirea atribuțiilor de serviciu. Mai exact, în perioada în care a condus Agenția, bănuitul a facilitat emiterea actelor de identitate – buletine de identitate și a pașapoartelor – pe numele mai multor persoane din anturajul cetățeanului Plahotniuc Vladimir, cu încălcarea vădită a procedurilor stabilite, inclusiv în lipsa solicitanților acestor acte. Trebuie menționat faptul că acțiunile de care reținutul este bănuit au fost comise în favoarea organizației criminale „Plahotniuc”, se anunță în comunicat.
 
Investigațiile continuă, iar procurorii PCCOCS vor decide asupra necesității solicitării aplicării măsurilor preventive în privința bănuitului.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău