Foștii șefi de stat rămân fără birou și asistent personal plătiți de stat

  • 30 August 2019 14:26
Foștii șefi de stat rămân fără birou și asistent personal plătiți de stat

Foștii președinți de țară nu vor mai beneficia de birou și asistent personal, plătiți de stat, iar de automobil se vor putea folosi gratuit doar la solicitare, timp de 4 ani de la expirarea mandatului. Guvernul a aprobat modificări în acest sens în Legea privind asigurarea activității Președintelui Republicii Moldova, transmite IPN, transmite IPN.

Modificările au fost operate „în contextul raționalizării cheltuielilor bugetare și implementării unor măsuri mai bine țintite și durabile de economisire”.

Estimativ, aceste limitări de beneficii vor aduce economii de 0,5 mln lei anual.


Biroul și asistentul personal au fost introduse pe lista garanțiilor sociale oferite foștilor președinți în decembrie 2016. Unul dintre autori, Andrian Candu, președinte de Parlament la acea vreme, spunea că, în discuțiile cu foștii președinți ai Republicii Moldova, dar și ai altor state, a constatat că mai multe chestiuni protocolare presupun o comunicare între foștii președinți. Iar pentru ca aceștia să nu fie permanent în căutare de spații ca să se întâlnească cu foști președinți sau delegații străine, s-a decis să se deschidă un birou și să fie angajat un asistent care să se ocupe de mail și de telefon.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:5,14 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău