Foștii președinți de Parlament li s-ar putea retrage înlesnirile la plata serviciilor comunale

  • 23 Ianuarie 2020 08:24
Foștii președinți de Parlament li s-ar putea retrage înlesnirile la plata serviciilor comunale

Foștii președinți de Parlament ar putea să nu mai beneficieze de înlesniri la plata pentru serviciile comunale. Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități va propune plenului Parlamentului aprobarea, în lectura a doua, a unui proiect de modificare a Legii privind statutul deputatului în Parlament, transmite IPN.

Autorului proiectului este deputatul Partidului Socialiștilor, Vasile Bolea. În nota informativă a proiectului se spune că respectiva prevedere legală a fost elaborată cu abatere de la tehnica legislativă. Sintagma „înlesniri la plata pentru serviciile comunale”, regăsită în textul legii, pare a fi una vagă, lipsită de claritate. Or, limita acestor înlesniri nu poate fi determinată cu certitudine.

Autorul proiectului mai menționează că „de un asemenea avantaj nu beneficiază nici președintele țării și nici alte persoane remarcabile ale neamului”. În opinia sa, în condițiile în care principiul echității sociale nu este respectat, această metodă de stimulare este unA de prisos.

Inițiativa legislativă a fost votată în prima lectură încă în 2017.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău