Fosta deputată Violeta Ivanov, plasată în arest la domiciliu. Recursurile celorlalți se examinează

  • 10 Februarie 2022 18:20
Fosta deputată Violeta Ivanov, plasată în arest la domiciliu. Recursurile celorlalți se examinează

Fosta deputată Violeta Ivanov a fost plasată în arest la domiciliu pe un termen de 20 de zile. O hotărâre în acest sens a fost emisă de Curtea de Apel Chișinău, care a examinat recursul împotriva deciziei primei instanțe de a o plasa în arest în izolator. Examinarea recursurilor celorlalți patru foști deputați continuă, transmite IPN.

În sala de ședințe, Artur Reșetnicov le-a spus jurnaliștilor că a renunțat la greva foamei anunțată în ziua reținerii. Acesta a firmă că a fost privat de dreptul la asistență medicală și a fost privat de apărător, abia azi dimineață reușind să contacteze cu avocații. Fostul parlamentar spune că asupra s-au făcut presiuni, lucru afirmat și de soția sa, care a fost prezentă în sala de judecată. Reșetnicov susține că nu are ce ascunde, el fiind de fapt „pedepsit pentru hotărârile pe care le-a emis în calitate de judecător al Curții Constituționale, dar și pentru faptul că a părăsit Partidul Comuniștilor din cauza divergențelor politice”. De asemenea, ex-deputatul spune că este persecutat politic cu scopul de a distrage atenția de la problemele sociale grave, cum ar fi creșterea prețurilor. 

Cei cinci deputați – Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, Sergiu Sîrbu, Anatolie Zagorodnîi și Artur Reșetnicov – au fost reținuți pe 2 februarie. Toți sunt cercetați pentru îmbogățire ilicită, iar cazurile sunt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate pe faptul coruperii unor parlamentari pentru părăsirea fracțiunii din care făceau parte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău