Fost președinte al României, despre Unire

  • 05 Iulie 2015 16:49
Fost președinte al României, despre Unire

Realizarea unirii României cu Republica Moldova este un obiectiv demn de un partid al viitorului, a declarat duminică fostul președinte Traian Băsescu, la ședința reprezentanților organizațiilor județene ale PMP din regiunea Sud Muntenia, transmite Agerpres.'Nu sunt dintre aceia care spun că actuala clasă politică și-a încheiat misiunea, are misiunea ei și prima ei misiune…

Realizarea unirii României cu Republica Moldova este un obiectiv demn de un partid al viitorului, a declarat duminică fostul președinte Traian Băsescu, la ședința reprezentanților organizațiilor județene ale PMP din regiunea Sud Muntenia, transmite Agerpres.

'Nu sunt dintre aceia care spun că actuala clasă politică și-a încheiat misiunea, are misiunea ei și prima ei misiune este să fie bătută în următoarele alegeri. Fără a denigra trecutul politic, pentru că aș denigra propriul meu trecut politic, trebuie să spunem că am avut o clasă politică ce și-a îndeplinit principalele obiective, așa cum este ea, cu defectele și cu calitățile ei. Cert este că această clasă politică a dus România în NATO, a dus România în Uniunea Europeană. Dar ne trebuie ceva mai mult, iar clasa politică ce a participat la tranziție nu are curaj pentru obiectivul național major al României, obiectivul unirii cu Republica Moldova. Acesta este obiectivul major al unui partid serios', a spus Băsescu.

Fostul șef al statului le-a cerut partenerilor săi din PMP să facă din unirea cu Republica Moldova principalul obiectiv politic al partidului.

'Aș vrea ca acest partid, care îmi este partener, să-și asume obiective cu adevărat demne de un partid al viitorului, iar realizarea unirii cu Republica Moldova este un obiectiv demn de un partid al viitorului. (...) Refacerea integrității teritoriale a statului român este un obiectiv demn de un partid care vrea să facă ceva, un partid care vrea să schimbe istoria țării. Am pierdut Basarabia în urma deciziei a doi criminali, Stalin și Hitler, și nu putem sta la nesfârșit așa cum au hotărât ei', a afirmat Băsescu.

În opinia sa, realizarea unirii nu este o utopie în actualul context politic, în care curentul favorabil acestei idei este în creștere în Republica Moldova.

'Astăzi, eu, fost președinte al României (...), vă spun: România se poate reface. Nu este un gând utopic, uitați-vă la tinerii care sunt astăzi în piața de la Chișinău, cer unire cu România (...). Lucrurile se mișcă și dacă tot se mișcă este momentul să le și împingem puțin în direcția în care trebuie să meargă', a mai spus Traian Băsescu. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:0,45 m/s
Thu
9
Fri
13
Sat
14
Sun
18
Mon
15

Curs oficial BNM 22 Septembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7481 0.0880
USD 17.6799 0.0428
RON 4.1922 0.0172
UAH 0.6623 0.0020
RUB 0.2412 0.0010
Arhivă Radio Chișinău