Fost primar al orașului Tiraspol, omorât la Odesa. Ce scrie presa ucraineană despre acest caz

  • 23 Mai 2019 14:00
Fost primar al orașului Tiraspol, omorât la Odesa. Ce scrie presa ucraineană despre acest caz

Fostul primar al orașului Tiraspol, Andrei Bezbabcenko, a fost găsit mort în satul Vapnearka, raionul Limansk din regiunea Odesa, Ucraina.

Potrivit presei ucrainene, oamenii legii din Ucraina au găsit cadavrul bărbatului după ce o femeie a sunat în legătură cu dispariția soțului său. Victima avea mâinile legate și cu urme vizibile de violență pe față și se afla lângă automobilul său. De asemenea, autoritățile din Ucraina susțin că persoana decedată a fost identificată ca fiind cetățeanul R.Moldova, Andrei Bezbabcenko, care a condus orașul Tiraspol în perioada 2012-2016.  

Odessa.coments.ua scrie că aflându-se în această funcție s-a aflat în conflict cu prorpietarii holdingului „Sheriff”. De asemenea, Bezbabcenko a condus Compania de Construcții și Investiții din Tiraspol. În 2016 a participat în campania electorală pentru alegerea așa-numitului lider al regiunii separatiste din stânga Nistrului, susținându-l pe Evgheni Șevciuk. După ce Șevciuk a pierdut alegerile, fostul primar al Tiraspolului a fugit în Ucraina. 

Reprezentanții Poliției Naționale a Ucrainei din regiunea Odesa au demarat o cauză penală referitor la omor intenționat, jaf și furt de automobil. 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău