Fost președinte de raion condamnat la 7 ani pentru corupție

  • 07 August 2015 10:14
Fost președinte de raion condamnat la 7 ani pentru corupție

Fostul președinte al raionului Basarabeasca, împreună cu adjunctul său și responsabilul tehnic al Consiliului raional au fost condamnați pentru corupere pasivă, primul fiind luat sub strajă din sala de judecată, ceilalți doi eschivîndu-se, urmînd a fi anunțați în căutare.Examinarea cauzei în instanța de judecată a durat mai bine de doi ani și jumătate. Sentința…

Fostul președinte al raionului Basarabeasca, împreună cu adjunctul său și responsabilul tehnic al Consiliului raional au fost condamnați pentru corupere pasivă, primul fiind luat sub strajă din sala de judecată, ceilalți doi eschivîndu-se, urmînd a fi anunțați în căutare.

Examinarea cauzei în instanța de judecată a durat mai bine de doi ani și jumătate. Sentința a fost dictată după ce Procuratura Anticorupție a demonstrat că inculpații, care în perioada decembrie 2011 – iulie 2012, au pretins și primit de la directorul unei firme 30 mii lei, potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale..

rin sentința Judecătoriei Basarabeasca toți trei inculpați au fost recunoscuți culpabili de comiterea coruperii pasive și condamnați: - fostul Președinte al raionului Basarabeasca - 7 ani și o lună închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, cu amendă în mărime de 20 mii lei, cu privarea de dreptul de a exercita funcții publice timp de 3 ani. Fostul Vicepreședinte al raionului Basarabeasca – 8 ani închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, cu amendă în mărime de 20 mii lei, cu privarea de dreptul de a exercita funcții publice timp de 4 ani. - fostul responsabil tehnic al Consiliului raional - închisoare pe un termen de 7 ani și 6 luni, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, cu amendă în mărime de 20 mii lei, cu privarea de dreptul de a exercita funcții publice timp de 2 ani și cu 160 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității.

Sentința este cu drept de atac în modul stabilit de lege.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău