Fost premier italian, în prezent eurodeputat propune crearea unei armate a Uniunii Europene

  • 22 Noiembrie 2019 15:59
Fost premier italian, în prezent eurodeputat propune crearea unei armate a Uniunii Europene

Uniunea Europeană trebuie să unifice forțele militare naționale, pentru a deveni o putere militară pe plan mondial, la același nivel cu Statele Unite, Rusia și China, a propus fostul premier italian Silvio Berlusconi, în prezent eurodeputat și lider al partidului Forza Italia.

„Trebuie să avem capacitate de putere militară inclusiv pentru a ne apăra de o posibilă migrare în masă care, în opinia multor analiști de politică mondială, cea de tip chinez sau african nu este doar o ipoteză posibilă, ci chiar probabilă. Doar fiind o putere militară mondială, cu forțe armate unite și importante, putem constitui o disuasiune eficientă față de o posibilă invazie masivă a poporului african, care acum este estimat să aibă 1,2 miliarde de persoane, dar care peste 20 de ani poate ajunge la 2,5 miliarde", a declarat Silvio Berlusconi la congresul Partidului Popular European (PPE). 

"Unicul imperativ pe care îl are ca opțiune Uniunea Europeană este cel de unificare a forțelor armate din toate țările membre. Europa, care era pe primul loc în lume acum 100 de ani, acum nu mai contează deloc. Pentru a conta, trebuie să revenim să fim o putere militară, pentru a putea fi la reuniunile secrete, unde sunt decise lucrurile cele mai importante din lume, de către Statele Unite, Federația Rusă și China. Acolo trebuie să fim și noi în viitor", a argumentat Silvio Berlusconi, citat de publicația Il Giornale.

Politicianul italian a atras atenția și asupra pericolului pe care îl reprezintă comunismul chinez. "Atenție la noul tip de comunism, pentru că este un peicol; cei mai atenți observatori ai politicii chineze consideră că este o provocare sigură, care va veni și la noi în următoarele generații", a subliniat Berlusconi.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău