Fost premier italian, în prezent eurodeputat propune crearea unei armate a Uniunii Europene

  • 22 Noiembrie 15:59
Fost premier italian, în prezent eurodeputat propune crearea unei armate a Uniunii Europene

Uniunea Europeană trebuie să unifice forţele militare naţionale, pentru a deveni o putere militară pe plan mondial, la acelaşi nivel cu Statele Unite, Rusia şi China, a propus fostul premier italian Silvio Berlusconi, în prezent eurodeputat şi lider al partidului Forza Italia.

„Trebuie să avem capacitate de putere militară inclusiv pentru a ne apăra de o posibilă migrare în masă care, în opinia multor analişti de politică mondială, cea de tip chinez sau african nu este doar o ipoteză posibilă, ci chiar probabilă. Doar fiind o putere militară mondială, cu forţe armate unite şi importante, putem constitui o disuasiune eficientă faţă de o posibilă invazie masivă a poporului african, care acum este estimat să aibă 1,2 miliarde de persoane, dar care peste 20 de ani poate ajunge la 2,5 miliarde", a declarat Silvio Berlusconi la congresul Partidului Popular European (PPE). 

"Unicul imperativ pe care îl are ca opţiune Uniunea Europeană este cel de unificare a forţelor armate din toate ţările membre. Europa, care era pe primul loc în lume acum 100 de ani, acum nu mai contează deloc. Pentru a conta, trebuie să revenim să fim o putere militară, pentru a putea fi la reuniunile secrete, unde sunt decise lucrurile cele mai importante din lume, de către Statele Unite, Federaţia Rusă şi China. Acolo trebuie să fim şi noi în viitor", a argumentat Silvio Berlusconi, citat de publicaţia Il Giornale.

Politicianul italian a atras atenţia şi asupra pericolului pe care îl reprezintă comunismul chinez. "Atenţie la noul tip de comunism, pentru că este un peicol; cei mai atenţi observatori ai politicii chineze consideră că este o provocare sigură, care va veni şi la noi în următoarele generaţii", a subliniat Berlusconi.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chişinău
14,16 °C
nori împrăștiați
Umiditate:53 %
Vint:2,1 m/s
Tue
7 °C
Wed
9 °C
Thu
7 °C
Fri
6 °C
Sat
6 °C

Curs oficial BNM 16 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3410 0.0582
USD 17.3081 -0.0131
RON 4.0473 0.0123
UAH 0.7370 0.0018
RUB 0.2773 0.0031
Arhivă Radio Chișinău