Fost ministru de Externe al României: „Maia Sandu într-adevăr a avut o contribuție extraordinară privind sprijinul de 600 de milioane de euro pe care îl propune Uniunea Europeană”

  • 05 Iunie 2021 13:56
Fost ministru de Externe al României: „Maia Sandu într-adevăr a avut o contribuție extraordinară privind sprijinul de 600 de milioane de euro pe care îl propune Uniunea Europeană”

Fostul ministru de Externe al României, Cristian Diaconescu, a subliniat, într-un interviu pentru Radio Chișinău, că Republica Moldova are nevoie de sprijin pentru a depăși criza provocat de pandemia de COVID-19, menționând în acest context finanțarea promisă de Uniunea Europeană pentru următorii 3 ani, și contribuția președintei Maia Sandu în acest context.

„Pericolul unei recesiuni economice după pandemie este extrem de serios. Republica Moldova este într-un moment complicat din acest punct de vedere. Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, într-adevăr a avut o contribuție extraordinară privind sprijinul de 600 de milioane de euro pe care îl propune, deocamdată, Uniunea Europeană. Mai este nevoie de negocieri în ceea ce privește agenda de asociere, planul integrat multianual privind etapele și finanțările în pachetul mai larg al Acordului de asociere RM-UE. Deci, sunt aspecte concrete care pot fi sprijinite și pe care sunt cât se poate de determinat, cu puterile mele, să încerc să le promovez”, a declarat Cristian Diaconescu pentru Radio Chișinău.

El a subliniat că o relație mai bună a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, inclusiv cu România ca parte a UE, depinde de credibilitate și predictibilitate. „Sunt două cuvinte cam lungi, într-adevăr. Dar vreau să vă spun din experiența noastră, a României, că este necesar un anume palier de standarde, pe care, poate, unii îl consideră simplist din perspectiva UE. (...) Aceste standarde țin de funcționarea statului de drept, lupta împotriva corupției, transparentizarea folosirii fondurilor, o construcție de stat care trebuie să fie predictibilă”, a subliniat diplomatul român.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău