Fost ministru al Apărării: Retragerea tupelor rusești nu poate fi realizată decât de comun acord

  • 03 Decembrie 2020 08:47
Fost ministru al Apărării: Retragerea tupelor rusești nu poate fi realizată decât de comun acord

Unul dintre liderii Partidului Unității Naționale (PUN), fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru, consideră că "nicio țară pe al cărei teritoriu se află trupele de ocupație ruse nu le poate retrage de sine stătător".

Potrivit agenției INFOTAG, el a spus într-un interviu acordat postului de televiziune "Nastoyashee Vremya" (Rusia) că nici Georgia, nici Moldova, nici Ucraina nu o pot face.

"Acest lucru trebuie făcut împreună - e necesar de adresat la Tribunalul Internațional pentru a recunoaște Rusia ca țară agresor. Ulterior, sub egida ONU, să fie implicată și comunitatea internațională în această problemă", a spus politicianul.

Potrivit lui, "în timp ce trupele de ocupație se află în Transnistria, este imposibil soluționarea conflictului transnistrean".

"Aceasta este o mică Uniune Sovietică, unde oamenii trăiesc foarte prost. Mai puțin de 300 de mii de oameni au rămas acolo, deoarece din cauza situației dificile 400 de mii de oameni au părăsit Transnistria", a explicat Șalaru.

El consideră că președintele ales Maia Sandu, care susține retragerea trupelor rusești din regiune, "nu a spus nimic nou".

"Doar a repetat ceea ce au spus președinții anteriori ai Moldovei", a spus Șalaru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău