Fost ministru al apărării din Ucraina: Poroșenko a fost ținta unui atentat

  • 29 Mai 2015 13:18
Fost ministru al apărării din Ucraina: Poroșenko a fost ținta unui atentat

Fostul ministru al apărării din Ucraina, Valeri Geletei, a anunțat vineri că președintele ucrainean Petro Poroșenko a fost ținta unui atentat care urma să fie comis chiar în ziua ceremoniei de învestire în funcție, care a avut loc pe 7 iunie 2014.

Potrivit afirmațiilor fostului ministru, citat de postul de televiziune "Zvezda", anul trecut, pe traseul urmat de coloana prezidențială a noului președinte ucrainean ales a fost descoperită o găleată în care se afla un dispozitiv explozibil artizanal. Valeri Geletei a mai precizat că dispozitivul era amplasat în gardul Administrației prezidențiale a Ucrainei de la Kiev. Dispozitivul urma să fie declanșat telefonic. Poroșenko a fost salvat de cei de la pază care au văzut persoana care amplasase găleata în timp ce aceasta fugea de la locul incidentului.

Nu sunt cunoscute informații despre autorul acestei tentative eșuate. Deputatul Radei Supreme al grupului parlamentar Voința Poporului, fost combatant al Batalionului Aidar, Serhi Melniciuk, a declarat că și el deține informații despre un alt atentat la viața președintelui Poroșenko.

Deputatul mai anunța că, din zona unde se desfășura operațiunea antiteroristă în Donbas, a fost scos armament care urma să fie folosit la organizarea unei lovituri de stat militare. Melniciuk a declarat că el dispune de probe certe în acest sens și are și înregistrări video care confirmă declarațiile sale. Amintim că la ceremonia de învestire în funcție a președintelui ucrainean Petro Poroșenko din 7 iunie 2014 au fost prezente 58 de delegații străine.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău