Fost călău ISIS prins și arestat în Turcia. Abu Taki al-Shami se angajase ca instalator pe un șantier

  • 18 Februarie 2020 16:15
Fost călău ISIS prins și arestat în Turcia. Abu Taki al-Shami se angajase ca instalator pe un șantier

Poliția antiteroristă turcă a arestat un fost călău al grupării jihadiste Stat Islamic (ISIS) în Siria care, între timp, s-a angajat ca instalator de gaze în Turcia, relatează agenția turcă de presă Anadolu.

Cetățeanul sirian de 50 de ani, care era cunoscut sub numele Abu Taki al-Shami cât timp a activat în ISIS, a fost arestat luni pe un șantier în regiunea Bursa, în nord-vestul Turciei.

Presa din Turcia a difuzat o înregistrare video în care suspectul poate fi văzut proaspăt ras, îmbrăcat cu pantaloni de lucru albiți de ipsos și cu o bonetă neagră, pe cale să fie ridicat de doi polițiști în uniformă de asalt.

Anadolu îl descrie pe individ ca pe un fost călău și un fost lider al ISIS în regiunea Deir Ezzor (estul Siriei).

O înregistrare video difuzată în urmă cu mai mulți ani pe rețelele sociale îl prezintă pe bărbat, care pe atunci avea o barbă stufoasă, pregătindu-se să împuște în cap un civil.

Arestarea acestui individ a dus la reținerea marți, la Bursa, a altor trei persoane suspectate că au luptat în cadrul ISSI, potrivit Anadolu.

Gruparea jihadistă SI și-a menținut controlul vreme de mai mulți ani asupra unor vaste teritorii din Siria și Irak, până la înfrângerea sa militară anul trecut.

Turcia a fost multă vreme acuzată de aliații săi că nu luptă suficient împotriva jihadiștilor care doreau să ajungă în Siria traversând teritoriul său. După ce a fost lovită de mai multe atentate în 2015, Turcia și-a întețit însă arestările și destructurările de celule jihadiste.

Ankara îi trimite cu regularitate spre țările lor de origine pe candidații străini la jihad arestați pe teritoriul turc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău