Fost ambasador, despre o presupusă înțelegere dintre Plahotniuc și Occident

  • 27 Mai 2016 08:54
Fost ambasador, despre o presupusă înțelegere dintre Plahotniuc și Occident

Vladimir Plahotniuc vrea să revină în politică după eșecul din iarna trecută, când nu a reușit să ajungă premier, iar pentru aceasta își asigură susținerea externă.

Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune „N4” de către fostul ambasador al Republicii Moldova în Austria și fost membru al PDM, Andrei Popov, transmite IPN.

„Faptul că nu a reușit să ajungă premier a fost o lovitură grea pentru Plahotniuc. În acest timp cât el a lipsit din viața publică, și-a lins rănile, iar acum se pregătește să revină în forță. Nu cred că pe dânsul îl interesează funcția de șef al statului, funcție cu atribuții limitate. Lui îi place să conducă, să aibă totul sub control, să dicteze și dorește să facă acest lucru de pe o poziție oficială în stat. El își dorește funcția de premier și în condițiile ca la șefia statului să fie o persoană comodă, timp de un an să-și ridice ratingul, care este unul foarte negativ”, a spus Popov.

Fostul ambasador a comunicat că deține informații că Plahotniuc i-ar fi determinat pe americani și europeni să accepte candidatura lui Pavel Filip la  șefia Guvernului. „Înțelegerea a avut loc într-un stat vecin din Uniunea Europeană, în România. Sursele mele mi-au comunicat că Plahotniuc le-ar fi spus occidentalilor că au două variante, ori susțin candidatura sa sau a unei persoane din anturajul său, ori sunt declanșate alegeri anticipate și opoziția pro-rusă câștigă cel puțin 55 de mandate din 101”, a adăugat Popov.

Fostul PDM-ist consideră că vizita lui Plahotniuc în SUA, dar și organizarea de către acesta a Forului economic cu participarea fostului președinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, nu este altceva decât asigurarea de către acesta a susținerii partenerilor străini în realizarea planurilor sale, iar în următoarea acțiune de amploare pe care o va organiza, Plahotnniuc se va strădui să implice statul român.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău