Forumul Municipal al Tinerilor, la a cincea ediție

  • 19 August 2021 19:30
Forumul Municipal al Tinerilor, la a cincea ediție

Chișinăul a trecut pentru prima dată în finala concursului pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Tineretului. Până la finele lunii septembrie, Primăria capitalei va trebui să depună dosarul completat la competiție. Sunt patru orașe care pretind la acest titlu, a menționat Angela Cutasevici, viceprimar al municipiului Chișinău, la Forumul Municipal al Tinerilor, ediția a cincea, care a avut loc astăzi la Chișinău, transmite IPN.

Angela Cutasevici a subliniat că municipalitatea a elaborat o strategie de dezvoltare a sectorului de tineret. Documentul prevede implicit schimbarea modalității  de finanțare a activităților care implică sau vizează tinerii.

Andrei Pavaloi, șef-sdjunct al Direcției generale educație, tineret și sport (DGETS), a menționat că în anul 2021 a fost mai greu de a organiza unele activități. „Cu toate acestea, Direcția generală educație, tineret și sport a reușit să întreprindă multiple acțuni pentru a coagula forțele tinerilor. Avem programul de granturi mici, avem programe pentru dezvoltarea tinerilor, care sunt în cadrul centrului de tineret, avem ghidarea în carieră a tinerilor. A fost creat Consiliul Elevilor”, a punctat funcționarul.

Daniela Munca-Aftenev, șef-adjunct DGETS, a subliniat că, din păcate, conform sondajelor direcției, tinerii sunt mai puțin implicați în activități civice, de voluntariat sau de luare a deciziilor. „Este mult mai ușor să mergi la un eveniment distractiv, la un concert, la o petrecere și este mai greu să mergi la un eveniment cum este forumul de astăzi, un eveniment mai serios, în cadrul căruia sunt luate decizii importante, care țin de politicile privind tinerii”, a remarcat funcționara.

În anul 2021, în bugetul municipal au fost prevăzuți peste două milioane de lei pentru proiecte dedicate tinerilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău