Forțele ucrainene avansează spre Svatove, iar rușii își consolidează pozițiile lângă Bahmut

  • 07 Octombrie 2022 18:27
Forțele ucrainene avansează spre Svatove, iar rușii își consolidează pozițiile lângă Bahmut

Trupele ucrainene continuă atacurile împotriva rușilor pe axa Svatove-Kreminna și în apropiere de Kupiansk, oraș eliberat deja de sub ocupație rusă. Pe de altă parte, ocupanții ruși își consolidează pozițiile în apropiere de Bahmut, în regiunea Donețk – transmite, vineri, RBC-Ucraina. Agenția citează informații furnizate de Institutul pentru Studiul Războiului din Washington (ISW) și date care rezultă din harta ostilităților publicată de portalul ucrainean DeepStateMAP.

Analiștii ISW susțin că Forțele Armate ale Ucrainei se deplasează la est de Kupiansk și au intrat în așezarea Hlușkivka. Probabil, armata ucraineană își consolidează pozițiile în această direcție pentru a avansa spre Svatove. Cu toate acestea, trupele ruse din acest sector al frontului încearcă să încetinească înaintarea Forțelor Armate ale Ucrainei. Potrivit experților, trupele ruse pierd contactul cu Svatove și Kreminna, din regiunea Lugansk. În același timp, inamicul continuă să controleze autostrada R66 (șoseaua Svatove-Kreminna) și așteaptă atacuri din partea forțelor ucrainene. Harta ucraineană a ostilităților, publicată de DeepStateMAP, confirmă înaintarea Forțelor Armate ale Ucrainei în această direcție.

Apărătorii ucraineni au eliberat deja satul Hrekivka în direcția Svatove (regiunea Lugansk) și continuă ofensiva. Scopul principal al Rusiei în această direcție rămâne capturarea completă a regiunii est-ucrainene Donețk. Trupele de ocupație și-au intensificat atacurile în apropiere de Bahmut și au un oarecare succes, ceea ce este confirmat și de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. Conducerea rusă a transferat mercenari din grupul Wagner în direcția Bahmut. Probabil, aceștia au intrat în satul Vesela Dolina și în Zaițeve.

Totodată, invadatorii bombardează Bahmut și frontul Donețk-Avdiivka. Potrivit DeepStateMAP, însă, rușii și-au consolidat pozițiile lângă Bahmut, au ocupat Vesela Dolina și se află deja lângă Zaițeve. Luptele active continuă pe acest sector al frontului. În sudul Ucrainei, după acțiunile contraofensive active ale armatei Kievului, ritmul de avansare a încetinit. Analiștii sugerează că trupele ucrainene se vor regrupa pentru a continua atacurile.

Potrivit ISW, armata rusă își intensifică apărarea în partea centrală a regiunii Herson, pentru a menține linia Berislav-Nova Kahovka. Între timp, invadatorii ruși sapă tranșee și desfășoară radare de securitate. De asemenea, trupele ruse au încercat să atace în apropiere de Liubomirivka (27 km nord-vest de Herson), în regiunea Mikolaiv, pentru a muta linia frontulului. Cu toate acestea, atacurile rușilor au fost fără succes, transmite Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău