Forțele nord-coreene au împușcat mortal un sud-coreean în apele teritoriale ale Phenianului. Seulul califică acest act drept „scandalos”

  • 24 Septembrie 08:55
Forțele nord-coreene au împușcat mortal un sud-coreean în apele teritoriale ale Phenianului. Seulul califică acest act drept „scandalos”

Forțele nord-coreene au împușcat mortal un sud-coreean ce lucra în pescuit și a ajuns în apele teritoriale ale Phenianului după ce a dispărut de la bordul vasului cu care naviga, a anunțat joi Ministerul Apărării din Seul, calificând acest act ca "scandalos", relatează France Presse, potrivit Agerpres.

Bărbatul de 47 de ani se afla la bordul unei nave care naviga în apropierea insulei Yeonpyeong de la granița de vest, a precizat ministerul într-un comunicat.

După analiza informațiilor, armata sud-coreeană "a confirmat" că Nordul "a împușcat un cetățean sud-coreean găsit în apele teritoriale ale Coreii de Nord și i-a incinerat corpul".

"Avertizăm solemn Coreea de Nord că toate responsabilitățile legate de acest incident îi revin", a adăugat armata.

Nu este încă clar de ce acest funcționar a ajuns în apă.

Mass-media a relatat că încălțămintea sa a fost găsită la bordul navei de patrulare, sugerând că el ar fi vrut să dezerteze.

În iulie, un transfug nord-coreean fugit în Sud în urmă cu trei ani s-a întors în țara sa reușind să traverseze ilegal "linia de demarcație" ce servește ca graniță cu Coreea de Sud.

Aceasta a determinat autoritățile nord-coreene să ordone închiderea orașului Kaesong, situat la graniță, de teama că el era purtător de coronavirus.

Comandantul forțelor americane în Coreea de Sud, Robert Abrams, a declarat că autoritățile nord-coreene au ordonat să fie împușcați cei care încearcă să intre în țară din China, pentru a preveni o epidemie de coronavirus.

A fost creată o "zonă tampon" la graniță, cu soldați ai forțelor speciale gata să tragă.

Phenianul a susținut până acum că nu a înregistrat niciun caz de COVID-19 pe teritoriul său.

Coreea de Nord și-a închis granițele la sfârșitul lunii ianuarie, când epidemia exploda în China, impunând restricții drastice populației sale, mai ales izolarea strictă a mii de persoane.A

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,69
Cer fragmentat
Umiditate:81 %
Vint:0,71 m/s
Fri
12
Sat
9
Sun
8
Mon
8
Tue
9

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău