Forțele navale din 40 de țări implicate în Operațiunea Orion au capturat 145 de tone de cocaină și 66 de tone de marijuana

  • 30 Noiembrie 2021 16:46
Forțele navale din 40 de țări implicate în Operațiunea Orion au capturat 145 de tone de cocaină și 66 de tone de marijuana

Forțele militare și de poliție din peste 40 de țări din Europa și America au confiscat 145,3 tone de cocaină în cadrul fazei a 8-a a Operațiunii Orion, au anunțat luni forțele navale din Columbia.

Orion a pornit în 2018 și este o operațiune navală multinațională împotriva traficului de droguri.

Captura de luni este cea mai mare efectuată până acum în cadrul operațiunii, informează Reuters, potrivit DIGI24.

Aproximativ 575 de oameni de diferite naționalități au fost capturați în cadrul fazei a 8-a a Operațiunii Orion, desfășurate între octombrie și noiembrie. Marina columbiană a mai anunțat că au fost sechestrate 49 de vase, șase submarine și trei avioane.

Pe lângă captura de cocaină, au mai fost capturate și 66 de tone de marijuana.

De la începerea Operațiunii Orion, forțele combinate ale țărilor participante au confiscat peste 545 de tone de cocaină și 224 de tone de marijuana.

Deși luptă de zeci de ani împotriva traficului de droguri, Columbia rămâne unul dintre cei mai mari producători mondiali de cocaină și țara este presată constant de Statele Unite pentru a reduce culturile de coca, principalul ingredient al cocainei, precum și producția de cocaină.

Anul trecut, capacitatea de producție de cocaină a Columbiei a crescut cu 7,9%, la peste 1.000 de tone, potrivit autorităților americane.

Pe lângă ELN (Armata Națională de Eliberare), o grupare armată de stânga, în traficul de droguri mai sunt implicați foști membri ai gherilelor FARC care au respins armistițiul din 2016, precum și alte bande, susțin forțele de securitate columbiene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău