Forțele israeliene demolează case palestiniene în apropiere de Fâșia Gaza

  • 22 Iulie 2019 13:14
Forțele israeliene demolează case palestiniene în apropiere de Fâșia Gaza Digi 24.ro

Forțele israeliene au început luni demolarea caselor palestiniene aflate în apropierea unei bariere militare de la periferia Ierusalimului, în apropiere de Fâșia Gaza, în pofida protestelor și criticilor comunității internaționale, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

Buldozerele și sutele de polițiști și soldați israelieni au ajuns luni în Sur Baher, o localitate palestiniană de la marginea estului Ierusalimului, o zonă pe care Israelul a cucerit-o și ocupat-o în anul 1967.

Palestinienii se tem că situația din Sur Beher va crea un precedent pentru demolarea caselor din restul localităților de-a lungul barierei. Rezidenții localității Sur Beher au fost evacuați de forțele israeliene luni la primele ore ale dimineții.

"Au evacuat oameni din propriile case cu forța și au început să planteze dispozitive explozibile în locuințe pentru a le distruge", a declarat Hamada Hamada, unul dintre liderii comunității.

Curtea supremă a Israelului a decis în luna iunie că structurile încalcă o interdicție privind construirea pe acel teritoriu. Data limită pentru evacuarea clădirilor afectate a avut loc vineri.

Ministrul israelian pentru Securitate Internă, Gilad Erdan, a informat că aproximativ 700 de polițiști și 200 de soldați au fost implicați în această operațiune.

Premierul palestinian Mohammad Shtayyeh a informat că palestinieni vor depune o plângere la Curtea Penală Internațională.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău