Forțele israeliene au lansat, din eroare, proiectile către un avion civil israelian pe Înălțimile Golan

  • 22 August 2019 12:05
Forțele israeliene au lansat, din eroare, proiectile către un avion civil israelian pe Înălțimile Golan

Forțele israeliene desfășurate în zona Înălțimilor Golan au tras din eroare asupra unui avion civil israelian pe care l-au confundat cu un avion inamic despre care au crezut că se infiltrase dinspre Siria, transmite dpa.

Considerând că avionul respectiv reprezenta o amenințare iminentă, forțele israeliene de la sol au lansat proiectile către acesta până și-au dat seama că este vorba despre un avion israelian, a explicat o purtătoare de cuvânt a armatei Israelului.

Nu au fost raportate persoane rănite în urma acestui incident.

Pilotul implicat în incident a declarat pentru site-ul de știri Ynet că s-a aflat ''la un metru și jumătate de dezastru''. El a spus că a simțit o izbitură în una dintre aripile avionului și că inițial a crezut că aeronava a fost lovită de o pasăre, după care a observat că avionul pierdea combustibil.

''Acesta este un incident grav care este analizat'', a adăugat purtătoarea de cuvânt a armatei israeliene.

Înălțimile Golan - zonă bogată în resurse de apă - au fost cucerite de statul evreu de la Siria în 1967. Israelul a anexat teritoriul în 1981, deși suveranitatea statului evreu asupra Înălțimilor Golan nu a fost recunoscută internațional.

În martie acest an, președintele american Donald Trump a semnat la Casa Albă, în prezența premierului israelian Benjamin Netanyahu, decretul prin care recunoaște oficial suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău