Forțele Armate Ucrainene au anihilat o parte din militarii ruși care doreau să pătrundă în orașul Harkov

  • 09 Martie 2022 09:22
Forțele Armate Ucrainene au anihilat o parte din militarii ruși care doreau să pătrundă în orașul Harkov

Forțele Terestre Ucrainene, împreună cu mai mulții membrii ai Apărării Teritoriale au respins o încercare a forțelor ruse de a pătrunde marți în orașul de graniță ucrainean Vovceansk, situat la circa 50 de kilometri nord-est de Harkov. Astfel, militarii ucraineni au zădărnicit o operațiune planificată de 120 de parașutiști ruși care doreau ocuparea orașului Harkov, transmite defenseromania.ro.

Potrivit serviciului de presă al Apărării Teritoriale a Forțelor Armate ale Ucrainei, în districtul Vovceansk din regiunea Harkov, astăzi, 8 martie, mai mulți militari ai forțelor ruse de ocupație – grup de asalt format din 120 de persoane, plănuiau să ajungă în orașul Harkov, notează sursa citată.

„Apărarea Teritorială împreună cu Forțele Armate i-au învins pe invadatori.Cei care au supraviețuit au fugit în regiunea Belgorod din Rusia”, se arată în comunicat.

Potrivit agenției Reuters, care citează o declarație a guvernatorul regional din Harkov, Oleh Sinehubov, parașutiștii militari au aterizat în orașul de graniță ucrainean Vovceansk, situat la circa 50 de kilometri nord-est de Harkov, dar au fost înfrânți de forțele ucrainene, a spus el într-o declarație televizată.

Totodată, purtătorul de cuvânt al președinției ucrainene, Oleksii Arestovici, a declarat marți că forțele ruse au încercat în mod repetat să captureze capitala regională sudică Mikolaiv, atacuri ce au fost respinse de trupele ucrainene.

"Ar avea nevoie de zece ori mai multe forțe pentru a lua Mikolaiv", a spus el într-un briefing televizat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:5,66 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău