Forțele Armate Ruse au demarat procesul de înființare a internetului suveran

  • 12 Martie 2019 13:48
Forțele Armate Ruse au demarat procesul de înființare a internetului suveran

Forțele Armate Ruse au demarat procesul de creare a internetului suveran, capabil să funcționeze în mod independent, în cazul deconectării țării de la marile servere mondiale, informează publicația rusă "Izvestia".

După cum menționează publicația, noul sistem de schimb de informații, internetul suveran, se va numi Rețeaua de comunicații și transport multifuncțional, MTSS. Procesul de înființare a internetului suveran va dura doi ani, mai precizează publicația rusă "Izvestia". 

„MTSS va avea propriul motor de căutare, iar pentru funcționarea sa independentă, militarii ruși vor monta un cablu de fibră optică până în Arctica”, se specifică în textul publicației ruse "Izvestia". De asemenea, se mai precizează că rețeaua nu va avea puncte de schimb de trafic, nu va fi conectată la rețelele internaționale, informația fiind stocată pe serverele Ministerului rus al Apărării.
Președintele rus, Vladimir Putin a promulgat legea federală ce le interzice militarilor ruși să transmită în presă date personale sau date despre colegii lor. 

Mii de persoane au ieșit în stradă duminică în Moscova , dar și în alte două orașe din Rusia pentru a protesta față de restricțiile stricte de internet, în unul dintre cele mai mari proteste din capitala rusă din ultimii ani. 

Oamenii s-au adunat pe o stradă din Moscova, au ținut discursuri pe o scenă și au scandat sloganuri precum ”jos mâinile de pe internet” și ”nu izolării, încetați spargerea internetului rus”.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău