Forțele aeriene ucrainene au doborât un bombardier rusesc lângă Insula Șerpilor

  • 06 Decembrie 2023 15:03
Forțele aeriene ucrainene au doborât un bombardier rusesc lângă Insula Șerpilor

Un bombardier rusesc Su-24M a fost doborât lângă Insula Șerpilor din Marea Neagră, în ​​timp ce se pregătea să lanseze rachete către ținte din regiunea Odesa, a declarat comandantul forțelor aeriene ucrainene, potrivit The Kyiv Independent.

Generalul Mykola Oleschuk a declarat că o rachetă antiaeriană ucraineană a doborât aeronava, sub acoperirea unui avion de luptă Su-30SM, deoarece armata rusă plănuia să lovească partea de sud a regiunii Odesa, scrie Digi24.

Atacurile ruse împotriva țintelor din regiunea Odesa au fost frecvente de la începutul războiului în Ucraina. Situată la Marea Neagră, Odesa servește drept principalul port ucrainean la Marea Neagră.

Insula Șerpilor, situată la 35 de kilometri de continent, este sinonimă cu rezistența ucraineană. Pe 24 februarie 2022, la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei, forțele ucrainene de pe insulă au refuzat să se predea rușilor.

Ocuparea Insulei Șerpilor a permis efectiv forțelor ruse să lanseze o blocadă asupra porturilor ucrainene de la Marea Neagră și să atace direct cu rachete regiunea Odesa până la 14 aprilie 2022 când Ucraina a scufundat cu succes Moscova, nava amiral a flotei ruse de la Marea Neagră.

Președintele Volodimir Zelenski a marcat 500 de zile de război vizitând insula la începutul acestui an, de unde a publicat un videoclip, promițând că Ucraina își va revendica fiecare parte a teritoriului ocupat în prezent de Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,17 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău