Forțele Aeriene Române participă la exercițiul militar CASTLE FORGE. Aeronave F-15E Strike Eagle ale US Air Force au aterizat la Baza Aeriană Borcea

  • 20 Octombrie 2021 09:19
Forțele Aeriene Române participă la exercițiul militar CASTLE FORGE. Aeronave F-15E Strike Eagle ale US Air Force au aterizat la Baza Aeriană Borcea

Forțele Aeriene Române participă, în această perioadă, cu forțe și mijloace la exercițiul CASTLE FORGE, în cadrul căruia efectuează în comun cu partenerii americani și canadieni o serie de misiuni în zona Mării Negre, transmite defenseromania.ro.

Potrivit sursei citate, în vederea participării la exercițiu, aeronave F-15E Strike Eagle aparținând United States Air Force au aterizat astăzi la Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniță” de la Borcea, după ce fuseseră dislocate în prealabil pe locația Larissa, Grecia, se precizează pe pagina de Facebook a Forțelor Aeriene Române.

Forțele Aeriene Române participă, în această perioadă, cu forțe și mijloace la exercițiul CASTLE FORGE, în cadrul căruia efectuează în comun cu partenerii americani și canadieni o serie de misiuni în zona Mării Negre. 

În vederea participării la exercițiu, aeronave F-15E Strike Eagle aparținând United States Air Force au aterizat astăzi la Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniță” de la Borcea, după ce fuseseră dislocate în prealabil pe locația Larissa, Grecia, se precizează pe pagina de Facebook a Forțelor Aeriene Române.

Interacțiunea dintre piloții americani și români va crește interoperabilitatea aliaților și va spori securitatea regională.

Exercițiul CASTLE FORGE are ca scop principal demonstrarea coeziunii în aplicarea măsurilor NATO de reasigurare a flancului estic al Alianței Nord-Atlantice, precum și capacitatea de dislocare rapidă a Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE) în scopul susținerii acestor măsuri, precizează ROAF într-un comunicat de presă.

În cadrul misiunilor de zbor în comun, Forțele Aeriene Române participă cu aeronave F-16 MLU și o aeronavă C-130 Hercules, iar Componenta Operațională Aeriană coordonează, planifică forțele și mijloacele participante și asigură controlul aerian asupra aeronavelor.

Prezența partenerilor NATO pe teritoriul țării noastre reprezintă o oportunitate de dezvoltare, testare și evaluare a capacității de luptă, iar activitățile desfășurate în comun contribuie la consolidarea capacității de apărare colectivă și la creșterea securității regionale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău