Formula E: Mercedes nu va mai participa din 2023, deși sunt actualii campioni

  • 18 August 2021 13:26
Formula E: Mercedes nu va mai participa din 2023, deși sunt actualii campioni

Constructorul de automobile Mercedes a anunțat că se va retrage la finalul lui 2022 din Campionatul Mondial de Formula E. Germanii au câștigat duminică competiția care este destinată monoposturilor 100% electrice.

"În cadrul noilor sale orientări strategice, marca a decis să transfere resursele sale în cadrul unei electrificări accelerate a întregii game, ce vizează trei platforme total electrice ce vor fi lansate în 2025", a anunțat Mercedes într-un comunicat dat publicității.

"În consecință, Mercedes va transfera resursele consacrate Formulei E pentru utilizarea experienței dobândite în competiție către produsele dezvoltate în serie", a adăugat celebra marcă.

Mercedes participă sub nume propriu în Campionat, cu o echipă oficială, din sezonul 2019/2020 și a câștigat două titluri mondiale în sezonul cu numărul șapte: la piloți, prin olandezul Nyck de Vries, și la constructori, după ultimele două curse, desfășurate la Berlin, la finalul săptămânii trecute.

Mercedes este prezentă și în Formula 1, unde a câștigat toate titlurile la piloți și constructori din 2014, grație în special britanicului Lewis Hamilton, cu monoposturi cu motor hibrid, potrivit Agerpres.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău