Forma și conținutul poliței de asigurare RCA și certificatului de asigurare ”Carte Verde” vor fi modificate

  • 20 Mai 17:09
Forma și conținutul poliței de asigurare RCA și certificatului de asigurare ”Carte Verde” vor fi modificate

Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) a aprobat Hotărârea privind aprobarea formei și conținutului unor formulare tipizate aferente asigurării obligatorii de răspundere civilă pentru pagube produse de vehicule și instrucțiunilor privind completarea acestora.

Mai exact, au fost actualizate forma și conținutul cererilor de asigurare, ale contractelor de asigurare obligatorie RCA internă și externă, precum și forma și conținutul poliței de asigurare RCA și ale certificatului de asigurare ”Carte Verde”., scrie Bizlaw.md.

Noutatea actului normativ aprobat constă în elaborarea formularelor tipizate ale cererilor de despăgubire (inclusiv din Fondul de Protecție a Victimelor Străzii și Fondul de Compensare), procesului verbal de constatare a pagubelor, precum și a Instrucțiunilor de completare a formularelor menționate mai sus.

Potrivit CNPF, prevederile acestui act vor permite unificarea practicilor pe piața de asigurări la etapa de regularizare a dosarelor de daune RCA. Acestea se referă, în mod special, la fortificarea transparenței și clarității normelor privind modalitățile de plată a despăgubirii de asigurare, dar și a procesului de constatare și evaluare a bunurilor avariate. De asemenea, reglementările aprobate vor contribui la diminuarea abuzurilor în procesul de stabilire a unei despăgubiri echitabile.

Hotărârea va intra în vigoare în termen de 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
26
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău