Ford va prelua controlul subsidiarei din Rusia

  • 10 Aprilie 2015 16:55
Ford va prelua controlul subsidiarei din Rusia

Producătorul auto american Ford Sollers va prelua controlul societății mixte înființate cu Sollers în Rusia și va furniza sprijin financiar suplimentar companiei, transmite Reuters.

Grupul american va prelua controlul în schimbul unor acțiuni preferențiale în societatea mixtă înființată de Ford și producătorul auto rus Sollers, în 2011.

'Conform amendamentelor referitoare la structura acționariatului, părțile au fost de acord să sprijine în viitor afacerea furnizând o platformă pentru o creștere viitoare. Ford va oferi sprijin și finanțare suplimentară societății mixte în timp ce Sollers va avea dreptul să-și vândă participația deținută la societatea mixtă grupului Ford, pentru cel puțin 315 milioane de dolari', se arată într-o declarație a Sollers.

Pierderile societății mixte în 2014 s-au situat la 3,7 miliarde de ruble (72 milioane de dolari), față de un profit net de 3,3 miliarde de ruble în 2013.

În Rusia, Ford Sollers are două fabrici, unde sunt produse modelele Kuga, Explorer, S-MAX, Galaxy, Transit, Tourneo Custom, Focus și Mondeo.

Pe lângă scăderea vânzărilor, producătorii auto prezenți în Rusia se confruntă cu diminuarea marjelor de profit cu 10-15%, din cauza deprecierii rublei, care a majorat costul componentelor din import.

Companiile auto au început din 2014 să reducă producția și numărul de angajați la fabricile din Rusia. Pentru a contracara aceste tendințe, Guvernul de la Moscova a anunțat că va acorda producătorilor auto subvenții de zece miliarde de ruble (166 milioane de dolari) pentru a sprijini industria auto.

Vânzările de automobile în Rusia sunt în cădere liberă din cauza crizei economice, care se traduce printr-o depreciere puternică a rublei. Economia Rusiei suferă de pe urma scăderii prețului petrolului, dar și de pe urma sancțiunilor impuse de Occident pentru rolul Moscovei în conflictul din Ucraina.

Vânzările auto s-ar putea contracta, anul acesta, cu 24%, la 1,89 milioane de unități, după un declin de 10% în 2014, conform estimărilor analiștilor. Declinul economiei și deprecierea rublei au determinat producătorii auto să-și reducă producția, să ofere reduceri sau să scadă prețurile.

În România, Ford a demarat producția la fabrica din Craiova în 2012, odată cu lansarea modelului B-Max, care este primul produs al acestei fabrici și prima mașină românească de 5 stele EuroNCAP. Tot în 2012, Ford a început să producă la Craiova și motorul EcoBoost.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău