Ford va investi patru miliarde de dolari în vehicule autonome

  • 25 Iulie 2018 19:47
Ford va investi patru miliarde de dolari în vehicule autonome

Ford va forma o divizie separată dedicată vehiculelor autonome, unde va investi patru miliarde de dolari până în 2023, transmit Automotive News Europe și Reuters.

De asemenea, compania va căuta investitori din afară pentru nou formata divizie Ford Autonomous Vehicles LLC, care va fi condusă de vicepreședintele Sherif Marakby și va avea sediul în noul campus Corktown din Detroit. În noua entitate va fi inclus și Argo AI, partenerul din Pittsburgh al Ford pentru dezvoltarea vehiculelor autonome.

Ford vrea să lanseze în 2021 un vehicul comercial autonom.

Recent, Ford a anunțat că va reduce oferta de autoturisme pentru Europa și America de Nord, dar va lansa noi modele electrice în toată lumea.

Până în 2020, Ford va lansa pe plan global 16 vehicule electrice pe baterii și 24 hibride sau hibride plug-in. Dintre acestea, șapte modele vor fi lansate în America de Nord, trei în Europa, 13 în regiunea Asia-Pacific.

Ford a avertizat că investițiile în mobilitate și vehicule autonome ar urma să diminueze câștigurile companiei dar producătorul auto este încrezător că efectele pozitive de pe urma investițiilor se vor resimți în 2019 și în anii următori.

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent și pe piața din România. În anul 2017, Ford România a renunțat la producția monovolumului B-Max la fabrica din Craiova și a demarat producția SUV-ului EcoSport.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău