Ford va concedia 10% din forța sa de muncă la nivel global (Automotive News)

  • 20 Mai 2019 17:50
Ford va concedia 10% din forța sa de muncă la nivel global (Automotive News)

Ford Motor va concedia 7.000 de angajați, sau 10% din forța sa de muncă la nivel global, până la sfârșitul lunii august, a anunțat Automotive News, citând un mail trimis angajaților de șeful companiei, Jim Hackett, transmite MarketWatch., preluat de Agerpres.

Decizia va ajuta compania să economisească anual 600 de milioane de dolari.

Notificările vor fi trimise începând de marți și sunt vizați angajații din America de Nord, Europa, China, America de Sud și din alte piețe internaționale. În predeschiderea ședinței Bursei de la New York, acțiunile Ford au urcat cu 0,8%, după ce în ultimele 12 luni au scăzut cu 9,2%.

În octombrie, Ford a confirmat planurile privind reorganizarea forței sale de muncă la nivel global, îmbunătățirea operațiunilor sale de afaceri și crearea unei companii mult mai eficiente, care va avea mai puțini angajați, în special la birouri.

Ford, cel mai mare angajator din domeniul auto din America, are peste 85.000 de angajați în SUA și 201.000 pe plan global.

Compania cu o vechime de 115 ani vrea să permită directorilor să-și asume responsabilități mai mari și să aibă o autonomie mai extinsă. Concedierile fac parte dintr-un plan mai amplu anunțat de directorul general al Ford, Jim Hackett, ce vizează reducerea costurilor și îmbunătățirea eficienței. Analiștii de la Morgan Stanley au speculat că Ford ar putea renunța pe plan global la 20.000 de angajați.

Ford pierde bani în Europa, Asia și America de Sud, singurele operațiuni profitabile fiind cele din America de Nord, datorită în principal succesului camionetelor F-Series.

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent și pe piața din România.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău