Ford se extinde pe piața din India

  • 09 Aprilie 2019 19:33
Ford se extinde pe piața din India

Ford Motor este aproape de un acord cu producătorul auto indian Mahindra & Mahindra pentru a forma o nouă societate mixtă în India, una dintre cele mai competitive piețe auto din lume, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

În urma tranzacției, Ford va opri operațiunile sale independente în India, susțin sursele.

Conform acordului care încă se negociază, Ford va forma în India o nouă divizie, la care va deține o participație de 49%, în timp ce Mahindra va avea 51%. La noua entitate vor fi transferate activele și angajații Ford din India, adaugă sursele.

Reprezentanții Ford au declarat că nu comentează speculațiile, dar au adăugat că ambele companii continuă să lucreze împreună 'la dezvoltarea cooperării strategice care să îmbunătățească eficiența afacerilor lor'. 

Nici reprezentanții Mahindra nu au dorit să comenteze asupra speculațiilor.

În prezent, Ford își produce și își vinde mașinile în India printr-o subsidiară pe care o deține integral. De asemenea, în 2017, a format cu Mahindra o alianță strategică. Cei doi producători auto intenționează să construiască împreună noi mașini, inclusiv SUV-uri și vehicule electrice.

În ultimele două decenii, Ford a investit două miliarde de dolari în India, care a devenit o sursă semnificativă de creștere pentru marii producători auto. Oficialii Ford cred că India ar putea deveni o piață cheie pentru vehiculele electrice, deoarece Guvernul vrea să elimine motoarele cu combustie internă până în 2030.

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent și pe piața din România.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău