Forbes recomandă turiștilor amatori de vin o vacanță în Republica Moldova

  • 27 Iulie 2019 12:56
Forbes recomandă turiștilor amatori de vin o vacanță în Republica Moldova

Republica Moldova devine una dintre cele mai importante destinații pentru cei care apreciază licoarea lui Bachus. Asta și datorită publicațiilor importante din lume care au numai cuvinte de laudă despre cramele basarabene, despre bucătăria locală și despre căldura și ospitalitatea oamenilor din aceste locuri.

Este și cazul prestigioasei reviste americane Forbes, care recomandă turiștilor iubitori de vin să se aventureze într-o vacanță pe aceste plaiuri de poveste.

În Republica Moldova sunt aproape 150 de mii de hectare de viță- de-vie, fiind țara cu cea mai mare suprafață de podgorii, în raport cu teritoriul său. În ani 80' podgoriile Basarabiei se întindeu pe o suprafață de peste 200 de mii de hectare, dar multe dintre ele au fost distruse în campania anti-alcool pornită de Mihail Garbaciov, relatează TVR Moldova.

Eforturile de reabilitare a industriei vinicole au început în 2006 când Rusia, cel mai important importator de vinuri din acea perioadă, a impus embargo pentru exportul de vinuri basarabene. Producătorii de vin spun că acel an și-a lăsat amprenta asupra industriei vinicole din Republica Moldova. De atunci, vinificatorii basarabeni au trebuit să dezvolte strategii noi și să se orienteze spre alte piețe.
Astăzi, Republica Moldova exportă vinuri de calitate în 50 de țări, din Europa de Est, de Vest, Statele Unite ale Americii și Asia.

Despre vinurile basarabene a apărut recent un articol în prestigioasa publicație americană Forbes.

Autorii articolului, Britt și Per Karlsson, au scris despre cele două vinării de stat, Cricova și Mileștii Mici, unde turiștii pot veni să admire galeriile subterane interminabile dar și cele mai mari colecții de vin din lume.

Pe lângă soiurile locale de struguri, cei doi jurnaliști au fost încântați și de bucătăria din Basarabia și au relatat pe larg despre plăcintele și sarmalele făcute în cuptor. Ziariștii americani au vizitat Republica Moldova la invitația Oficiului Național al Viei și Vinului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău