FMI reduce prognoza de creștere economică pentru 2014

  • 08 Octombrie 2014 16:19
FMI reduce prognoza de creștere economică pentru 2014

Fondul Monetar Internațional a redus prognoza creșterii economice a Republicii Moldova în 2014, de la 3,5% la 2%, a declarat șeful Misiunii FMI la Chișinău, Max Alier, la finalul celei de-a doua monitorizări post-program desfășurată în țara noastră.

Potrivit FMI, reevaluarea creșterii Produslui Intern Brut se datorează "majorării moderate a producției în agricultură, reducerii activității economice a principalilor parteneri comerciali ai Republicii Moldova și impunerii restricțiilor la importul produselor moldovenești de către Rusia.

Max Alier a afirmat că Banca Națională a Moldovei  a reușit să atingă cu succes obiectivul de asigurare a stabilității prețurilor în contextul cadrului de țintire a inflației și regimului flexibil al cursului de schimb, fapt ce a contribuit la atenuarea impactului presiunilor din exterior, potrivit Infotag

Anterior, și Banca Mondială și BERD au redus prognoza creșterii economice în anul current, până la 2%. Ministerul Economiei își menține însă progrnoza de creștere de  3,5%.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:0 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău