FMI, îngrijorat de un proiect de lege anunțat de Chicu (TV8)

  • 10 Iunie 2020 10:11
FMI, îngrijorat de un proiect de lege anunțat de Chicu (TV8)

Într-o scrisoare adresată primelor persoane în stat, Fondul Monetar Internațional (FMI) își exprimă îngrijorarea față de proiectul de lege prin care Guvernul R. Moldova dorește să elimine unele facilități de care se bucură angajații BNM. Reprezentanții Guvernului susțin că nu au primit o astfel de scrisoare, scrie TV8.

FMI s-a referit, în mod special, la prevederile care prevăd asigurarea reprezentării legale a angajaților BNM, în cadrul unor posibile procese intentate împotriva acestora, din contul instituției. Premierul Chicu nu a răspuns la telefon pentru a oferi un comentariu privind scrisoarea dată, însă consilierul acestuia, Vitalie Dragancea, a declarat că nu a primit-o. Totuși, pe 8 iunie, premierul Chicu a publicat un mesaj despre proiectul dat și a menționat că conducerea BNM a decis să „se plângă” corpului diplomatic străin și FMI, că statul atentează la independența băncii centrale.

În mesajul adresat autorităților, reprezentanții Fondului Monetar Internațional își exprimă serioasa îngrijorare că „consolidarea cu greu câștigată a independenței BNM – piatra de vârf a reabilitării sistemului bancar și un pilon principal al programului susținut recent de FMI din Republica Moldova este expus riscului de a fi inversat. Mai exact, ne îngrijorează o inițiativă legislativă prin care se dorește eliminarea asigurării costurilor de reprezentare legală pentru personalul băncii naționale de către BNM”.

Mai multe detalii pe TV8.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău