FMI | Disputa dintre SUA și China amenință încrederea și investițiile la nivel global

  • 20 Aprilie 2018 13:14
FMI | Disputa dintre SUA și China amenință încrederea și investițiile la nivel global

Cel mai mare pericol provocat de disputa dintre SUA și China este amenințarea la adresa încrederii și a investițiilor la nivel global, a avertizat directorul general al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, transmite Reuters.

Amenințările celor mai mari economii mondiale legate de introducerea unor taxe vamale vor avea un impact modest asupra economiei globale, dar ar putea provoca incertitudini care să blocheze investițiile - unul din motoarele cheie ale creșterii PIB-ului mondial, a precizat Christine Lagarde, la o conferință de presă la Washington, unde se desfășoară întâlnirea de primăvară a FMI și a Băncii Mondiale.
Actualul impact asupra creșterii nu este foarte substanțial, dacă ne referim la cifrele privind PIB-ul.
 
„Cel mai sever impact îl reprezintă distrugerea încrederii", a afirmat șeful FMI.
 
Totodată ea a spus: „Când investitorii nu știu condițiile în care pot face comerț, când nu știu cum să-și organizeze lanțul de aprovizionare, ei nu sunt dispuși să facă investiții".
 
Spectrul unui război comercial între primele două economii ale lumii s-a agravat în ultimele săptămâni, după ce Washingtonul a amenințat că va impune tarife vamale suplimentare pentru importuri chineze în valoare de 150 de miliarde de dolari, în timp ce Beijingul a reacționat prin represalii similare.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău