FMI va acorda R. Moldova o tranșă de 20 de milioane de dolari SUA

  • 12 Martie 2020 08:15
FMI va acorda R. Moldova o tranșă de 20 de milioane de dolari SUA

Fondul Monetar Internațional (FMI) a decis încheierea programului de trei ani cu Republica Moldova. Odată cu finalizarea celui de-al șaselea și ultim raport privind performanța economică a R. Moldova, în cadrul Acordului cu FMI, ar urma să fie acordată o tranșă de aproximativ 20 de milioane de dolari. Suma totală a finanțărilor pentru R. Moldov se ridică astfel la aproximativ 178,7 milioane de dolari.

Reformele implementate au reabilitat sistemul bancar, dar sunt necesare în continuare politici prudente și bine coordonate pentru a proteja progresele realizate, se arată într-un comunicat al FMI. De asemenea, sunt necesare reforme instituționale, pentru o creștere mai rapidă, durabilă și incluzivă, mai atrage atenția FMI.

„Negocierile purtate de noi cu echipa Fondului Monetar Internațional pe parcursul lunii februarie 2020 și îndeplinirea angajamentelor asumate, ne-au permis să încheiem cu succes programul existent și să punem bazele pentru un nou program”, a scris premierul Ion Chicu pe pagina sa de Facebook.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău