FMI a venit la Chișinău pentru a radiografia sectorul bancar și cel energetic

  • 15 Martie 2018 18:17
FMI a venit la Chișinău pentru a radiografia sectorul bancar și cel energetic

Aspectele fiscale, cadrul bugetar pe termen mediu, bugetul pentru anul 2018 și prognozele macroeconomice vor fi evaluate de misiunea Fondului Monetar Internațional aflată în Moldova. Totodată, se va face și o radiografie a evoluțiilor din sectoarele financiar-bancar și cel energetic.

Subiectul a fost abordat de șeful echipei de experți FMI, Ben Kelmanson, în cadrul unei întrevederi cu premierul Pavel Filip, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al executivului, datorită acordului cu FMI, în 2017, creșterea economică a constituit 3,8%, exporturile s-au majorat cu 18,6%, inclusiv în UE cu 20,5%. De asemenea, a fost înregistrat un nou acționar la Victoriabank și un potențial investitor la Moldova-Agroindbank. A fost identificat investitorul și pentru construcția gazoductului Ungheni-Chișinău, fapt ce contribuie la sporirea securității energetice a țării.

Programul de trei ani al Republicii Moldova cu FMI a fost aprobat la 7 noiembrie 2016. Acesta este finanțat printr-un credit de 187 de milioane de dolari, din care 83 de milioane au fost deja alocate.

Misiunea FMI se va afla în R. Moldova până pe 27 martie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău